HTML

Szarvasi Köfém Fun Club

Ez a Szarvasi Köfém nem hivatalos rajongói klubja

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Szarvas miatt kelett amputálni a kezét

2009.03.01. 01:28 :: Szarvas_láma

2008. december 17-én szőrnyű tragédia történ Szarvas mellett.  26éves Békés megyei lakos István rokonaival vadászni ment. A zsákmány egy szarvas volt, de akkor még nem sejtették, hogy a szarvas fertőzött volt. Istvánm kapta meg a kitűntető feldatot, hogy megnyúzza az állatot. Bár nem elsőnek csinálta életében, sajnos megvágta magát azzal a késsel, amellyel a szarvast nyúzta. Nem tulajdonoított neki nagy jelentőséget, csak hetekkel az eset után ment el orvoshoz mert furcsa zsibaddást érzett napok óta a kezében. Az kórházban megállapították, hogy elfertőződött a keze és ezért amputálni kell könyéktől lefelé ellenkező esetben ráhúzódik a szívére. István amikor megnyúzta az állatot nem tudta, hogy milyen veszélynek teszi ki magát....
 

Ez a betegség sajnos az egyik sűrűn előforduló vadász balesetek egyike. A felismerést megnehezíti, hogy csak hetekkel a fertőzés után lépnek fel a tünetek, és van amikor már késői a diagnosztizálás. Szakértő elmondása szerint, ezért fontos, hogy mindig kesztyűben nyúzzon meg az ember vadállatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kotkodacs.blog.hu/api/trackback/id/tr76972700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása